|
التقييم البكتريولوجى للحوم الفراخ وبعض منتجات لحوم الفراخ المباعة فى محافظة كفر الشيخ
|
|
الملخص: أجرى البحث على 105 عينة من منتجات لحوم الفراخ الخام ، هامبورجر الفراخ المجمد ولانشون الفراخ ( 35 عينة من كل منتج ) تم جمعها من محلات وسوبر ماركت مختلفة من مختلف مراكز محافظة كفر الشيخ للفحص الظاهرى والبكتيريولوجى عليها . وباستخدام الطرق الحسية المختلفة للفحص الظاهرى وجد ان 8.6 % و2،9% من عينات اللحوم الخام والبرجر المجمد غير مقبولة . وقد أمكن عزل الميكروبات الاتية : الايشيريشيا كولى ، انتروباكتر ايروجينز ، انتيروباكتركلواكا ، كلبسيللا ايروجينز ، سيتروباكتر فروندياى اما بالنسبة لغينات لحوم الفراخ الخام ، اليرجر واللانشون بنسب 14.3% ، 8.8% و2.9% على التوالى . اما ميكروب السالمونيلا فقد تم عزله فقط من لحوم الفراخ الخام بنسبة 5.7%.
|
سنة النشر |
2005
|
صفحات |
135-157
|
مكان الإتاحة |
مكتبة معهد بحوث صحة الحيوان
|
رقم الإتاحة |
|
أسم المركز |
|
اسم الجريدة |
المؤتمر العلمى الرابع - المنصورة
|
مؤلفين من مركز البحوث الزراعية |
|
المواضيع الخاصة بـ (أجريس) |
العلوم والصحة البيطرية - الجوانب العامة
|
مصطلحات أكروفوك |
لحم الدجاج.
مصر.
|
الاجروفوك المقترح |
Bacteriological evaluation;chicken meat products;
|
نوع المنشور |
مؤتمر / ورشة عمل
|