Mahmoud Sayed Masaoud
Affiliation Regional Center for Food & Feed (RCFF). Accredited according to ISO/IEC 17025 from A2LA
Department Biology lab.
Research Field Food Science and Technology (Human Nutrition)
Contacts
E-mail address clff @ intouch.com
Work Telephones 35732280
Fax 35713250
Scientific Progress
Chief Researcher in Regional Center for Food & Feed (RCFF). Accredited according to ISO/IEC 17025 from A2LA [30/06/2009]
Researcher in Regional Center for Food & Feed (RCFF). Accredited according to ISO/IEC 17025 from A2LA [01/07/1995]
Assistant Researcher in Regional Center for Food & Feed (RCFF). Accredited according to ISO/IEC 17025 from A2LA [01/01/1991]
Publications
Researsh & Applied Activities:
- Evaluation Of Protective Role Of Betaine Against Carbon Tetra-Chloride – Induced Liver Damage In Rats (2010)
- EFFECTIVENESS OF POMEGRANATE PEEL IN AMELIORATION TOXIC EFFECT OF AFLATOXIN IN GUINEA PIGS (2009)
- التركيب الكيمائى لقشر ولحمة وبذور القرع العسلى (كوكربيتا بيبو. إل) وتأثيراتهم المضادة للفيروسات (2009)
- التأثير الوقائى لقشر الرمان ضد التغير الباثولوجى الحادث بالافلاتوكسين على أنسجه خنازير غينيا (2009)
- فاعلية قشر الرمان في تحسينِ التأثير السام للأفلاتوكسين في خنازيرِ غينيا (2009)
- NUTRITIONAL AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF JOJOBA, HIBISCUS AND PUMPKIN SEED KERNAL FLOURS (2008)
- NUTRIONAL AND BIOLOGICAL EVALUTION OF TRANSGNIC POTATO LINES RESISTANT TO POTATO TUBER MOTH. (2008)
- الخواص الغذائية و الوظيفية للدقيق الناتج من بذور الكركدية و الجوجوبا و القرع (2008)
- تقييم تغذوى و بيولوجى للبطاطس المعاملة وراثيا لمقاومة فراشة درنات البطاطس (2008)
- تأثير معاملة اللبن البقرى بأنزيم ترانس جلوتامينيز على تركيب و جودة اليوجهورت و بخاصة قيمتة الحيوية (2008)
- Effect of Cow’s Milk Treatment With Transglutaminase On The Composition And Quality Of Yoghurt With Particular Reference to Its Biological Value (2008)
- التقييم الحيوى ليوجهورت اللبن البقرى المدعم بمصادر مختلفة لبروتينات اللبن (2007)